Jdi na obsah Jdi na menu

OZNAČENÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍČKU

Alergeny – označení v jídelníčcích

1       Obiloviny obsahující lepek - žito, ječmen, oves, špalda, kamut neb o jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

2       Korýši a výrobky z nich

3       Vejce a výrobky z nich

4       Ryby a výrobky z nich

5       Podzemnice olejná /arašídy/ a výrobky z nich

6       Sójové boby /sója/ a výrobky z nich

7       Mléko a výrobky z něj

8       Skořápkové plody – mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich

9       Celer a výrobky z něj

10    Hořčice a výrobky z ní

11    Seznamová semena /sezam/ a výrobky z nich

12    Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l

13    Vlčí bob /lupina/ a výrobky z něj

14    Měkkýši a výrobky z nich